7 november 2015

FAQ

Vind hier in onze FAQ, ofwel de Frequently Asked Questions, de reacties en antwoorden op de meest gestelde vragen. Mocht je vragen hebben die niet in de FAQ staan, schroom dan niet ons een mail te sturen via ons contactformulier op de HOME page.

1. Wat is neuro wetenschap precies?
Neuro wetenschap richt zich op het in kaart brengen van de functies van de hersenen en het centraal zenuwgestel.

2. Waar worden de onderzoek resultaten gepubliceerd?
De resultaten van de onderzoeken worden over het algemeen gepubliceerd in specifieke vakbladen. Maar de conclusies worden niet vertaald naar dagelijkse commerciele toepasbaarheid. Dat doet SparkWise wel, zodat het voor iedereen toegankelijk en bruikbaar is.

3. Waarom is de toenemende kennis van neuro wetenschap interessant?
Alles dat we doen of niet doen, wordt beslist in de hersenen en grotendeels emotioneel in het onderbewustzijn. Het is interessant te ontdekken hoe deze processen werken. Wanneer we beter begrijpen waarom we doen zoals we doen, of voelen zoals we voelen, zijn we in staat om betere beslissingen te nemen.

4. Wat is het onderbewustzijn?
Het onderbewustzijn fungeert als een grote databank. Het slaat alles op dat we meemaken, voelen of verwachten en stuurt in veel gevallen onze richting van denken aan, zonder dat we dit bewust herkennen.

5. Wat is het bewustzijn?
Het bewustzijn is een proces in de hersenen dat gekenmerkt wordt door een besef van de eigen ik, de omgeving waarin je jezelf begeeft en het ervaren van emoties en beslissingen. Dus weten, zien en voelen wat je meemaakt. Echter is ons onderbewustzijn meestal de baas over wat wij denken en doen, zonder dat wij dat in de gaten hebben.

7. Waarom koppelt SparkWise neuro-wetenschap aan commercieel belang?
SparkWise koppelt de nieuwe inzichten vanuit de neurowetenschap aan commercieel belang, omdat daarmee een belangrijk verschil gemaakt wordt tussen falen of succesvol zijn.

8. Word ik zelf beter van die extra kennis?
Ja, wij ervaren dagelijks dat het een enorm verschil maakt. Door beter te begrijpen hoe de hersenen van jezelf en van andere werken, ben je in staat om de primaire weerstand van de ontvanger van de boodschap te verminderen, kun je effectiever communiceren en heb je meer kans om je plannen en ambities waar te maken.

9. Is meer kennis over neuro wetenschap van invloed op mijn bedrijfsresultaat?
Ja, door meer kennis te vergaren van het werkelijk functioneren van het menselijke brein, ben je in staat betere resultaten binnen de bedrijfsprocessen te behalen. Dit is van directe invloed op het financiële resultaat.

10. Welk voordeel heb ik als ik de kennis van neuro wetenschap toepas?
Je algemene begripsniveau over het functioneren van menselijke hersenen neemt toe, waardoor je in staat bent om weerstand te voorkomen, mensen beter te laten communiceren en te laten samenwerken. Operationele processen verlopen daardoor soepeler en de strategische doelen worden sneller en gemakkelijker behaald.

11. Welk voordeel hebben mijn klanten?
Klanten willen vooral begrepen worden. Doordat je met deze kennis een andere communicatie methodiek hanteert vergroot je direct de kans zowel je potentiële klantengroep, als je bestaande klanten te converteren naar ambassadeurs van je merk.

12. Hoe werkt SparkWise?
SparkWise start vaak met een Individuele Mentoring van de directeur, of met een draagvlaksessie van een dagdeel voor het directie team, een afdeling of het gehele team van medewerkers. Opvolgend brengt SparkWise met de SPARK (operationeel assessment) de actuele operationele situatie in je onderneming in kaart en maakt verborgen rendementen zichtbaar die niet zichtbaar zijn in de financiële boekhouding. Het verborgen verlies (potentieel rendement) in een organisatie zit in de operationele processen, dit kan oplopen tot wel 74% verlies!

13. Hoe is de SPARK ooit ontwikkeld?
De SPARK is in de afgelopen 30 jaar door ons ontwikkeld op basis van onderzoek naar succesfactoren bij ruim 350 bedrijven met meer dan 200 Fte uit alle sectoren. De SPARK is daardoor een operationeel assessment. Op basis van de conclusies uit de SPARK, wordt de hands-on WISE uitgevoerd.

14.Hoe lang duurt een SPARK?
Een SPARK duurt 5 dagen met een doorlooptijd van 2 weken. De SPARK is geschikt voor alle MKB bedrijven vanaf 5 Fte of een omzet vanaf circa € 400.000. Voor bedrijven vanaf 250 Fte varieert de doorlooptijd tussen de 2 en 4 weken.

15.Wat gebeurt er precies in de WISE en hoe lang duurt dit?
De WISE is de hands-on uitvoer van de conclusies uit de SPARK. De looptijd is geheel afhankelijk van je wens in combinatie met de bevindingen vanuit de SPARK en kan dus 4 weken zijn maar ook 9 maanden.

16.Werkt de WISE voor elk type bedrijf?
Ja, echter is elk bedrijf anders; de mensen zijn anders; de cultuur is anders en de doelstellingen zijn anders. De WISE wordt specifiek op jouw situatie afgestemd en is dus altijd maatwerk.

17. Garanderen jullie succes?
Wij starten altijd met de SPARK, waardoor de pijnpunten binnen de organisatie boven water komen. Dit geeft ons een gedegen indicatie van het verbeterpotentieel,waar wij een liquide waarde aan kunnen verbinden. De WISE van SparkWise is een hands-on uitvoer methodiek die gebaseerd is op de beste optimalisatie en verbetertechnieken. SparkWise combineert dit met de nieuwste neuro wetenschappelijke inzichten om de primaire weerstand bij verandering substantieel te verlagen. Door deze unieke combinatie, waar wij de eerste in de markt mee zijn, kunnen wij het succes vooraf definiëren en garanderen.

18. Waarom werkt de SparkWise methode beter dan die van andere aanbieders of consultants?
SparkWise gelooft niet in dikke rapporten en adviezen. Wij geloven in hands-on begeleiding op alle niveaus van de organisatie. Onze ervaren pragmatische SparkWisers stropen hun mouwen op en staan actief in de operatie. Niet afwachten, maar doen is het motto. Wij maken ons altijd hard voor de resultaten en het gewenste succes.

19. Hoe weet en controleer ik of de inzet van SparkWise rendement oplevert?
Wij hebben circa 30 jaar ervaring in het optimaliseren en verbeteren van bedrijfsprocessen, dus we kunnen exact vooraf aangeven wat de te verwachten rendementen zijn. Door de wekelijkse evaluatie heb je direct zicht op het rendement.

20. Wat hebben jullie bij andere bedrijven gerealiseerd?
Over de afgelopen 30 jaar, behelst ons trackrecord bij meer dan 350 bedrijven in Nederland en België, een gemiddelde en structurele jaarlijks terugkerende rendementsverbetering van €250.000 per 50 Fte.

21. Zit ik gedurende het hele traject aan SparkWise vast?
Alle stappen binnen de WISE worden vooraf besproken. Hier wordt een tijdspad aan gekoppeld en wekelijks geëvalueerd. De opdracht is per week opzegbaar, dus je zit nergens aan vast.

22. Ik heb een bedrijf met minder dan 35 Fte maar heb wel interesse, kan het ook anders?
Ja, SparkWise heeft een breed dienstenpakket dat is opgedeeld in dagdelen. Wij voeren dagdeel draagvlaksessies, één daagse operationele assessments of inspiratiedagen uit. Wij hebben specifiek voor het MKB een spel ontwikkeld dat teams helpt beter samen te werken. Daarnaast voeren wij één daagse college summits (Seminars), twee daagse MasterClasses, Individuele mentoring programma’s voor directieleden of mentoring programma’s voor complete directieteams uit. Verder, zoals hiervoor vermeld, de SPARK en de WISE, voor organisaties vanaf 35 Fte. Vraag geheel vrijblijvend onze tarievenlijst aan via het contactformulier op de home pagina.

23. Op de site praten jullie over zakelijk falen of slagen, hoe weet ik of ik meer kans tot slagen maak?
Wij zijn de bedenker en ontwikkelaar van de Neuro Quotiënt (NQ) test. Wij hebben een gratis light versie die je mag proberen. Zo ontdek je wat jouw persoonlijke kans op falen of slagen is. Volg deze link voor de GRATIS NQ test.

24. Wat zijn de stappen na het invullen van de NQ test?
Nadat je jouw uitslag van de NQ test hebt ontvangen, krijg je automatisch een 7-tal whitepapers toegezonden met tips die direct bruikbaar zijn. Deze whitepapers gaan over hoe de nieuwste neuro wetenschappelijke inzichten de bedrijfsprocessen en jouw persoonlijke resultaat kunnen verbeteren.

25. Wat doe ik als ik nog meer wil weten?
Nadat je alle artikelen hebt gelezen, nemen we graag contact met je op om mogelijke vragen te beantwoorden, of om nader kennis te maken. Vul onderaan op de home pagina je gegevens in bij contact ons als je wilt dat we direct contact met je opnemen.

26. SparkWise juridische zaken, facturatie en contractafhandeling
Alle juridische zaken, facturatie, salariëring en contract afhandelingen worden door SparkWise Administratie Services (SAS) uitgevoerd. SparkWise Administratie Services is een handelsnaam van SparkWise Nederland B.V.